"We zijn volop in groei en professionaliseren regelmatig"

MarjolijnSenior SoftwareEngineer enTeamleader

"We zijn volop in groei en professionaliseren regelmatig"

Senior Software Engineer
en Teamleader

Marjolijn

Het verhaal van Marjolijn

Mooie producten maken voor medische professionals zodat het werkende leven van deze healthcare medewerkers beter wordt. De werkdruk in de zorg is zo hoog en een bijdrage leveren om dit te verbeteren, vind ik een mooi streven. En dat doen we hier.

Hoe ik bij Fysicon terecht ben gekomen? Het heeft wel een aanloop gehad. Want eerlijk, wie had dat gedacht na mijn opleiding Organische Chemie. Na het eerste jaar in die branche bleek al wel snel dat dat niet mijn plek was. Ik ben de IT ingegaan bij detacheerder Sogeti waar ik een basisopleiding kreeg. Vervolgens heb ik daar ruim 10 jaar gewerkt en meerdere projecten gedaan.

Zorgprofessionals ondersteunen in hun zorgwerk, dat is waarvoor ik elke dag met een glimlach naar mijn werk ga.

Toen onze zoon werd geboren wilde ik het rustiger aan doen en ben toen in het bedrijf van mijn man gestapt. Daar was ik aan toe; een familiebedrijf. Hij had een eigen softwarebedrijf met grote complexe websystemen. De Corona-periode zorgde er uiteindelijk voor dat ik weer ging solliciteren. Mijn eerste sollicitatie was bij Fysicon. Deze kleine club in de medische sector sprak me onwijs aan. Nu ruim 2 jaar later zit ik er nog steeds naar zeer grote tevredenheid. Regelmatig benaderen headhunters mij, maar ik verkoop altijd ‘nee’. Ik krijg zelfs aanbiedingen waar ik het dubbele kan verdienen, maar ik twijfel geen seconde omdat ik zo’n leuke baan heb.

Regelmatig benaderen headhunters mij en ik verkoop altijd ‘nee’.

Ik werk als senior software developer en teamlead. Dat betekent dat ik aan het hoofd sta van het QMAPP-team. QMAPP is ons hemodynamisch meetsysteem waarmee we alle vitale functies kunnen bewaken. En ik stuur de softwareontwikkelaars en testers voor ons QMAPP-product aan. Daarnaast zorg ik dat de technische uitwerking klopt als er qua architectuur dingen veranderd moeten worden. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Ook review ik de codes en sta ik het team Support te woord als er vragen komen die het team Products niet kan beantwoorden. En we zijn volop in ontwikkeling want op dit moment zij we bezig om een integratie op te zetten met een ander bedrijf. Op zo’n moment moet ik communiceren en zorgen dat we het voor elkaar krijgen. Logisch toch dat ik niet twijfel met zo’n baan?!

We doen het samen

Het team waarmee ik werk is sowieso het allerleukste team, al zeg ik het zelf. Er zit een club in Nederland en een deel in Oekraïne. We gaan zo goed samen dat zelfs een aantal collega’s uit Nederland samen op vakantie is geweest. De band onderling is heel sterk. En dat komt vooral omdat we alles samen doen. Er is heel veel te verbeteren en dat houdt het uitdagend.

Omdat Fysicon een klein bedrijf is, kun je veel petten op zetten, heb je veel zeggenschap en wordt er ook echt geluisterd naar iedereen. De lijnen zijn kort en de sfeer is fantastisch. Ik heb echt het gevoel dat ik van alles kan aandragen waar ook echt iets mee gedaan wordt. We zitten natuurlijk ook middenin een transitie. We waren een familiebedrijf en zijn nu onderdeel van Canon. Die transitie brengt wel veel verandering met zich mee. En dan bedoel ik verandering in goede zin. Je hoort wel eens hoe het was en hoe het nu is en dat is een verschil. We zijn volop in groei en professionaliseren nog regelmatig.

Creativiteit en innovatief, samenwerken, verantwoordelijkheid en klantgericht

Alle kernwaarden van Fysicon komen in mijn dagelijkse werk terug. De creativiteit vind ik in mijn werk als ik een code kan aanpassen zodat het beter wordt. De innovatie zit meer in het samenwerkingsproject dat we nu doen. We gebruiken nieuwe technieken en nieuwe standaarden zodat we ook toekomstbestendig zijn. Klantgericht en samenwerken gaan voor ons heel erg samen. Bij alles wat we doen denken we aan de klant en we bespreken veel met elkaar. Je werkt nu eenmaal samen voor het beste resultaat voor de healthcare professional. Ons motto is ook altijd: we gaan pas uitleveren als we er samen zeker van zijn dat als je vader of moeder of broer of zus iets aan het hart heeft, deze persoon veilig op de operatietafel ligt met ons product. En dat houdt elkaar scherp en maakt elke dag een uitdaging.

"Je hebt een best breed takenpakket"

Vincent

Servicedesk Medewerker

Bekijk zijn verhaal >

"Mijn brein wordt dagelijks uitgedaagd"

Jochem

Senior Servicedesk
Medewerker

Lees zijn verhaal >

"Het gaat wel echt ergens om"

Lieke

Applicatie Specialist

Bekijk haar verhaal >

"Samen gaan we voor het beste resultaat"

Bart

Software Engineer

Lees zijn verhaal >

"Je hebt een best breed takenpakket"

Bekijk zijn verhaal >

Vincent

Servicedesk Support

"Het gaat wel echt ergens om"

Bekijk haar verhaal >

Lieke

Applicatie Specialist

"Ik ben zeker trots, absoluut"

Bekijk zijn verhaal >

Andrew

Software Engineer

"Mijn brein wordt dagelijks uitgedaagd"

Lees zijn verhaal >

Jochem

Senior Servicedesk

medewerker